Zelfgeoogst en zelfgemaakt, dat smaakt.

auteur: 

Agnes De Ruyter, Hilde Deweer, Lieve Galle

uitgeverij: 
Stichting Kunstboek 2014
Zelfgeoogst
colofon: 

Tekst:
Agnes De Ruyter
(Klein Fruit, Stamfruit en Noten, Groente,
Suikervrije/vetvriendelijke/glutenvrije versie
van de recepten)
Lieve Galle (Kruiden en Eetbare bloemen)
Hilde Deweer (Reportages)
Hubert Dewitte (p. 96-97)
Justine Dewitte (p. 88-89)
Bart Picard (p. 46)

Een uitgave van
Stichting Kunstboek bvba
Legeweg 165, B-8020 Oostkamp
T. +32 (0)50461910
info@stichtingkunstboek.com
www.stichtingkunstboek.com
ISBN 978-90-5856-486-3
D/2014/6407/07

© Stichting Kunstboek 2014

Zelfgekweekt is vaak groener, gezonder en bewuster. Inspelend op de trend zwaaien steeds meer land- en tuinbouwbedrijven hun poorten open voor fijnproevers die komen plukken en oogsten. Geen betere manier om
te weten wat op je bord komt, dan het zelf bij de boer te gaan halen.
De zelfoogst van (biologisch) geteelde producten ondersteunt niet alleen de lokale economie, maar is bovenal een budgetvriendelijke en leuke, lekkere en leerrijke gezinsactiviteit.
In dit boek worden een aantal Vlaamse zelfpluktuinen en CSA voorgesteld met hun seizoensaanbod van bekende en minder bekende soorten fruit, (vergeten) groenten, kruiden en eetbare bloemen.
Een kraakverse zelfoogst bevat een schat aan essentiële vitamines, mineralen en antioxidanten met verrassend (h)eerlijke gerechten als resultaat. Meer dan redenen genoeg dus om zelf eens de boer op te gaan en daarna
met de recepten uit dit boek aan de slag te gaan.