Appel met mozzarella in de oven

een recept van Pascal Naessens
Appel met mozzarella in de oven
Puur eten 1 Pascal Naessens
Ingrediënten: 
  • 2 grote appelen
  • 10 grote plakken mozzarella
  • 2 x een handvol walnoten
Bereiding: 

Snijd het onderste stukje van de appelen af zodat ze mooi rechtop staan. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appelen in plakken van 1 centimeter. Smeer de plakjes appel in met een beetje olijfolie.
Leg tussen de schijfjes appel een plakje mozzarella en kruid met een beetje zwarte peper. Reconstrueer de appel en stop er een grote prikker (satéstokje) in.
Plaats de appelen in een ovenschaal. Giet er olijfolie en balsamicoazijn over en zet de schaal 30 minuten in een hete oven op 180 °C. Strooi er de laatste 10 minuten de walnoten bij. Die worden dan heerlijk krokant en vol van smaak.